tiistai 19. toukokuuta 2020

Pätkiskuppikakut

Olen aina rakastanut ihanaa suklaakuorrutettua minttutryffeliä eli Pätkistä. Voisin syödä niitä uskomattomat määrät putkeen. Niissä on tietenkin juuri oikea maku, mutta myös tekstuuri on niissä erinomainen. Minttusuklaata on vaikea päihittää. Olen myös kuppikakkujen suuri fani, joten oli luonnollista tehdä niistä tällä kertaa Pätkiksen makuisia. Ihanaa sellaisenaan, mutta itse lisäsin näiden muffinien päälle vielä tuoreet kirsikat. Kesää kohden mennessä myös tuoreet kotimaiset mansikat ovat varmasti ihanan raikas lisä näihin.

Pätkiskuppikakut

2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl kevytkermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g pilkottua suklaata (suklaahippuja)

1. Sekoita munat ja sokeri. Lisää (sulatettu) voi-kermaseos vuoroin jauhoseoksen kanssa.
2. Sekoita joukkoon suklaahiput.
2. Jaa taikina muffinipellille laitettuihin muffinivuokiin. Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, laita taikina kaksinkertaisiin muffinivuokiin.
3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 17 minuuttia.

Pätkiskuorrute

1 pussi (140 g) Pätkis Mini Bites- Suklaapaloja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
0,5 rkl sokeria

1. Pehmennä Pätkiksiä mikroaaltouunissa noin minuutin 400 W.
2. Sekoita tuorejuusto pehmenneiden pätkisten joukkoon.
3. Vaahdota kerma ja yhdistä ja sekoita täytteen ainekset.
4. Laita hetkeksi jääkaappiin (15 min) ja kuorruta jäähtyneiden muffinien päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti