torstai 13. toukokuuta 2021

Vadelma-Valkosuklaapiirakka

Tein yhteistyössä Dr.Oetkerin (tuotteet Dr.Oetkerin*) kanssa ihanan helppoa ja suloisen makeaa vadelma-valkosuklaapiirakkaa. Vuosia sitten maistoin vadelma-valkosuklaamuffineja. Valkosuklaa oli sulaa lämpimän muffinin sisällä ja vadelma toi kivaa potkua muuten makeaan leivokseen. Se oli rakkautta ensipuraisulla! Äitienpäiväksi halusin kokeilla leipoa samalla makuparilla vadelma-valkosuklaapiirakkaa. Suosittelen testaamaan, on kilpailukykyinen vaihtoehto esim. klassisen mustikkapiirakan tilalle. Laitoin joukkoon lisäksi pienen määrän mustaherukoita, mutta vadelma riittää ihan hyvin.


Vadelma-Valkosuklaapiirakka


Pohja:

150 g voita

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria (saatu*)

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta (saatu*)


Täyte:

1 kermaviili

1 kananmuna

0,2 d sokeria

1 tl vaniljasokeria (saatu*)

200 g vadelmia

2 tl perunajauhoja

130 g valkosuklaata

Pakastekuivattua vadelmarouhetta (saatu*)


1. Sulata voi ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. 

2. Yhdistä taikinan ainekset ja sekoita huolellisesti.

3. Levitä taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Lisää pohjan päälle valkosuklaapaloja / raastetta / rouhetta makusi mukaisesti. 

4. Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte tasaisesti vuuan päälle. Lisää perunajauhoissa pyöritellyt pakastevadelmat vielä päälle. 

5. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. 

6. Ripottele päälle pakastekuivattua vadelmarouhetta ja nauti! Maistuu lämpimänä tai sitten jääkaapin kautta seuraavana päivänä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti