tiistai 3. toukokuuta 2022

Sitruunaiset juustokakku-suklaamunat

Yhteistyössä Dr.Oetkerin kanssa halusin yhdistää makean suklaan raikkaan sitruunajuustokakun kanssa. Koristelin kakut Dr. Oetkerin juhlavilla black & gold -koristerakeilla. 

Kakkujen maku oli kohdillaan ja juustokakut maistuivat jokaiselle vieraalle. Juhlavat strösselit tekivät kakuista tyylikkäät, olin tyytyväinen. Leipomonen on taidetta ja siksi niin ihanaa puuhaa!💗💋😃


Juustokakku-suklaamuna 6 henkilölle


Pohja:
100 g täysjyvä/kaurakeksejä
30 g voita
3 isohkoa onttoa suklaamunaa (50g)

150 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
3 tl vaniljasokeria (Dr. Oetker)
Puolikkaan sitruunan mehu

Koristelu:
Black & Gold strösselit (Dr. Oetker)
Mitä tahansa pastellisävyistä tai suklaakarkkeja (tai muita Dr. Oetkerin strösseleitä)

1. Halkaise ontot suklaamunat varovasti veitsellä leikaten. Voit pitää munia hetken jääkaapissa ennen leikkaamista ja voit lämmittää veistä hetken lämpimässä vedessä (kuivaa ennen leikkaamista). 

2. Murskaa keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele varovasti keksivoiseos jokaisen suklaamunan puolikkaan pohjalle. Laita ne jääkaappiin lautasen/tarjottimen päällä jäähtymään. 

3. Vatkaa kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa, joka hieman jäähtynyt (mikrossa tai vesihauteessa sulatettu), sokeri ja sitruunan mehu. Sekoita varovasti. 

4. Täytä suklaamunat täytteellä ja laita jääkaappiin viilentymään. Suklaa kovettaa massaa lusikoitavaksi. Koristele ja tarjoile! Namskis mumskis!


Mustat ja kultaiset koristerakeet sopivat ihanasti näiden päälle!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti