Sitruunamarenkipiirakka
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
kaksi sitruunaa
1 1/2 dl vettä
1/2 dl perunajauhoja
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
yhden sitruunan raastettu kuori
50 g voita
Marenki:
5 kpl valkuaista
reilu 1 dl tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhiot ja sekoita huolellisesti. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) ja painele taikina piirakkavuuan reunoilla ja pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori varoen valkoista osaa.
Yhdistä sokeri ja perunajauho kattilassa ja sekoita joukkoon vielä sitruunamehu ja vesi. Lisää keltuaiset joukkoon ja voi. Kuumenna liedellä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri varovaisesti joukkoon. Kun vaahto on kovaa ja ei valu astiasta pois sitä kääntäessä ylösalaisin, levitä se tortun päälle nuolijalla/lastalla tai pursottamalla. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes marenki on saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti