Bataattihampurilaiset:
Iso violetti bataatti
lanttu
öljyä
suolaa
kuivattua timjamia
punasipulia
cheddar-juustoa
tomaattia
chilillä ja herbamarella maustettua turkkilaista jugurttia
Leikkaa bataatti sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa myös lantut lohkoiksi. Öljyä juurekset ja ripsauta päälle suolaa. Pilko sipuli renkaiksi. Paista bataatti, lanttu ja sipuli 200 asteessa reilut 20 minuuttia. Tänä aikana voit valmistaa jauhelihapihvit. Mausta juurekset vielä timjamilla uunista otettaessa.
jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
2 dl lihalientä
0,5 dl korppujauhoja
0,75 dl pikakaurahiutaleita
1 sipuli
pippuria, suolaa
2 tl ketchuppia
2 tl sinappia
1 kananmuna
Sekoita lihaliemeen sinappi, pippuri, ketchuppi, hiutaleet sekä jauhot ja anna turvota hetken. Seloita joukkoon jauheliha, pieneksi silputtu sipuli ja kananmuna. Muotoile pihvejä ja paista pannulla voin kanssa kypsäksi.
Koko hampurilaiset aloittaen bataattikiekosta. Nosta päälle pihvi, juusto, tomaatti, turkkilainen jugurtti ja punasipuli. Laita päälle vielä bataattikiekko ja tarjoa hampurilainen lanttulohkojen ja valmiin tsatsikin kanssa. Tsatsiki on tosin helppoa tehdä itsekin. Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti