Minttusuklaamoussekakku
Pohja:
100 g digestive keksejä
50 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
140 g pätkis-suklaata
1. Murustele digestivet ja sekoita joukkoon sula voi. Sekoita ja painele irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija 20 cm) ja laita hetkeksi jääkaappiin.
2. Sulata pätkikset mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuuston joukkoon sokeri toisessa kulhossa. Lisää sulatettu pätkisseos tuorejuustoseokseen ja lopuksi kääntele kerma joukkoon.
3. Kaada suklaamoussetäyte keksipohjan päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi.
Koristelu:
ananaskirsikoita
100 g tummaa suklaata
4. Koristele kakku ananaskirsikoilla ja suklaaviuhkoilla. Viuhkoja varten sulata suklaa mikrossa tai lämpimässä vesihauteessa (täysteholla mikrossa n. 7 sekunnin välein sekoittaen ja laittamalla takaisin kunnes on sopivaa.) Nosta leivinpaperin päälle suklaakasoja ja levitä pullasudilla suklaata ylöspäin niin että niistä muodostuu viuhkoja. Laita hetkeksi suklaakoristeet jääkaappiin jähmettymään ja nostele ne sen jälkeen kakun reunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti