torstai 7. toukokuuta 2020

Suklaalakritsimuffinit


Kuka rakastaa suklaata? Entä lakritsia? Siinä tapauksessa kannattaa jatkaa lukemista. Ostin vuosi sitten Urtekramin ihanaa luomulakritsijauhetta mustassa metallipurkissa. Olen etsinyt sille hyviä käyttötarkoituksia. Viikko sitten päätin kokeilla sitä kuppikakkujen kuorrutteessa. Osui napakymppiin tämä yhdistelmä. Tässä teille ohje ja olisi kiva saada kommenttia, jos kokeilit sitä. :)


Suklaalakritsimuffinit


22 kpl

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa
100 g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista n. 12 minuuttia 200 asteessa.

Kuorrute

100 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 tl lakritsijauhetta
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon muut ainekset sekoittaen. Laita jääkaappiin hetkeksi ja kuorruta jäähtyneiden muffinien päälle kuorrute. Päälle voi sirotella vielä siivilän läpi lakritsijauhetta ja laittaa karkkeja koristeeksi. Ja sitten vain herkuttelemaan! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti