Kaurainen peltileipä
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa (11 g)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
Lämmitä vesi 42-asteeseen (reippaasti kättä lämpimämmäksi). Sekoita kuivahiiva, kaurahiutaleet ja suola keskenään. Lisää sokeri, öljy, jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Käytä apuna jauhoja. Anna taikinalevyn kohota noin puoli tuntia. Kohottelun jälkeen voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä neliöiksi.
Paista uunissa 225-asteessa keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti