Raparperipiirakka
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
6 dl raparperin paloja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1. Sekoita keskenään kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli. Lisää öljy ja kananmuna sekoittaen. Levitä taikina piirakkaavuuan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm).
2. Levitä päälle raparperipalat (n. 1 cm paksuisia paloja).
3. Sekoita kermaviiliin kananmuna ja sokeri ja kaada seos piirakan päälle.
4. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti