Pohjasta tuli mehevä ja värikkäät suklaiset rakeet piristivät kivasti. Kuorrute oli aidon mansikkainen ja ei yhtään esanssinen. Yleensä suhtaudun varauksella mansikkavalmisteisiin ja olen niistä tarkka. Kakkumousse tulee näkymään siis meidän pöydässä jatkossakin. Se on helppo valmistaa ja lisäksi tietenkin hyvänmakuinen. Mousse sopii myös kakkujen ja leivosten täytteeksi hyvin. Pidin myös rakenteesta paljon. Moussea oli helppo kuorruttaa ja se pysyi jämäkästi muodossaan ja oli silti pehmeää syötävää.
Värikkäät suklaiset muffinssit
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria (Dr. Oetker)
0,5 rkl leivinjauhetta (Dr. Oetker)
ripaus suolaa
100 g voita
1,5 dl piimää
2 munaa
2 dl tumaa suklaata rouhittuna
purkillinen Disco-koristerakeita (Dr.Oetker)
Kuorrute:
Mansikanmakuinen kakkumousse (Dr. Oetker)
2,5 dl kylmää kevytmaitoa
Koristeeksi esim. pakkauskuivattua vadelmaa (Dr. Oetker)
1. Sulata voi mikrossa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
2. Sekoita sulatettu ja jäähtynyt voi, piimä ja munat keskenään toisessa kulhossa.
3. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos keskenään. Sekoita taikina tasaiseksi ilman vatkaamista.
4. Kääntele koristerakeet ja suklaarouhe taikinan sekaan.
5. Asettele paperiset vuoat (Dr. Oetker) muffinipellille ja jaa taikina vuokiin lusikalla. Jätä kohoamisvaraa.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Vahdi muffinsseja paiston aikana.
7. Nosta muffinssit ritilälle jäähtymään.
8. Valmista kuorrute ohjeen mukaisesti. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti