torstai 6. kesäkuuta 2019

Minttusuklaamoussekakku

Moussekakut ovat juustokakkujen tapaan hyviä tarjottavia juhlissa. Ne ovat pehmeitä, makeita ja usein hieman raikkaampia kuin perinteiset täytekakut. Makuasioitahan nämä ovat. Tämä kyseinen kakku on loistava valinta minttusuklaan ystäville.


Minttusuklaamoussekakku 

Pohja: 

100 g digestive keksejä
50 g voita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa 
140 g pätkis-suklaata

1. Murustele digestivet ja sekoita joukkoon sula voi. Sekoita ja painele irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija 20 cm) ja laita hetkeksi jääkaappiin. 
2. Sulata pätkikset mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuuston joukkoon sokeri toisessa kulhossa. Lisää sulatettu pätkisseos tuorejuustoseokseen ja lopuksi kääntele kerma joukkoon.
3. Kaada suklaamoussetäyte keksipohjan päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi. 

Koristelu:

ananaskirsikoita
100 g tummaa suklaata

4. Koristele kakku ananaskirsikoilla ja suklaaviuhkoilla. Viuhkoja varten sulata suklaa mikrossa tai lämpimässä vesihauteessa (täysteholla mikrossa n. 7 sekunnin välein sekoittaen ja laittamalla takaisin kunnes on sopivaa.) Nosta leivinpaperin päälle suklaakasoja ja levitä pullasudilla suklaata ylöspäin niin että niistä muodostuu viuhkoja. Laita hetkeksi suklaakoristeet jääkaappiin jähmettymään ja nostele ne sen jälkeen kakun reunoille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti