maanantai 22. maaliskuuta 2021

Uunidonitsit

Oletko kyllästynyt leikkimään polttavan kuuman öljyn kanssa munkkeja tai donitseja paistaessa? Minä olen. Tein taas pitkästä aikaa uunidonitseja syntymäpäiville. Niistä saa erilaisilla kuorrutteilla ja koristeilla helposti erinäköisiä ja makuisia. Sain kokeilla Dr. Oetkerin strösseleitä (yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa*) ja olen todella tyytyväinen niiden hyvään makuun, valikoiman monipuolisuuteen, värien pitävyyteen ja koostumukseen. Testasin myös muita leivontatarvikkeita samalla. 

Ostin kuusi vuotta sitten oman donitsipellin ja se on todellakin ollut rahansa arvoinen ostos. Erilaisia reseptejä olen kokeillut vuosien varrella ja olen todennut tämän ohjeen olevan paras. Vahdi hyvin paistoaikaa, etteivät donitsit kuivu. Itse käytän kuorrutteessa suklaata, johon sekoitan pienen määrän maitoa mukaan. Maito ei kuitenkaan ole pakollinen. Sulatan suklaan mikrossa ja sekoittelen lämmityksen aikana usein. Suklaa palaa helposti eli ole tarkkana!


Uunidonitsit ilman peltiä (12 kpl)


2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta (saatu*)

1/4 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria (saatu*)

1 tl jauhettua kardemummaa

1 dl maitoa / kauramaitoa

0,5 dl öljyä

1 kananmuna


1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sitten sekoita muut aineet erillisessä kulhossa. Yhdistä kuivat ja juoksevat aineet. 

2. Voitele vuoka.

3. Nostele taikinaa noin 1 cm paksuinen kerros vuokien pohjalle.

4. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.

5. Anna donitsien jäähtyä kunnolla ja dippaa ne sulassa suklaassa. Ripottele päälle strösselit (saatu*) pian, jotta ne tarttuvat kiinni suklaaseen. 


Nauti! 😊🍩







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti