keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Helppo lasagne

Olen aina pitänyt lasagnesta. Sen tulee olla silkkisen pehmeää sisältä, hyvin maustettua ja rapeaa päältä. Se on alunperin italiasta lähtöisin oleva uunissa paistettava pastaruoka ja siitä on olemassa lukuisia eri versioita. Itse haluan lasagnen tehdä täysjyväpastalevyihin, piilottaa sinne erilaisia kasviksia mehevyyden ja mauan takia ja maustaa sen valkosipulilla.  Olen tehnyt lasagnea jo vuosia erilaisilla variaatioilla, mutta alusta lähtien tekemällä saa siihen uppoamaan tolkuttoman paljon aikaa. Siksi kehittelin pikalasagnen, jossa toki paistoaika vie aikaa, mutta itse valmistusaika on nopea ja siksi ihanteellinen kiireisessä arjessa. Lasagne on parhaimmillaan raikkaan salaatin kanssa.


Lasagne

1 iso sipuli
ripaus voita
2 - 4 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
400 g jauhelihaa
lihaliemikuutio
2 prk tomaattimurskaa
300 g keräkaalia
1 iso porkkana
1 tl valkopippuria
ripaus suolaa
5 dl täysmaitoa
200 g juustoa


230 g esikeitettyjä täysjyvälasagnelevyjä

päälle 1 dl juustoraastetta

Ruskista sipuli ja valkosipuli pannulla voin kanssa. Paista samalla pannulla jauheliha. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja pieneksi raastettu keräkaali ja porkkana. Mausta lihaliemikuutiolla ja valkopippurilla. Anna hautua hetken ja lisää sitten maito ja juustoraaste. Sekoita kunnolla ja anna hautua hetken. Annostele vuokaan levyjä ja kastiketta kerroksittain. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti