lauantai 23. helmikuuta 2019

Sitruunatorttu marengilla

Sitruunatorttu on hyvä ja varma valinta jälkiruuaksi tai vaikka teen seuraksi muuten vain. Tässä vaalea pohja saa ylleen sitruunaisen täytteen ja pinta pehmeän pumpulisen marenkikerroksen. Marenki on täydellinen yhdistelmä kirpsakan sitruunan kanssa ja ei jätä kylmäksi. Tein ensimmäisen sitruunatortun ollessani 8-vuotias ja silloin innostuin reseptistä niin paljon, että tein samantien niitä viisi. haha.

Sitruunamarenkipiirakka

Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte:

kaksi sitruunaa
1 1/2 dl vettä
1/2 dl perunajauhoja
1,5 dl sokeria
4 keltuaista 
yhden sitruunan raastettu kuori
50 g voita

Marenki:

5 kpl valkuaista
reilu 1 dl tomusokeria


Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhiot ja sekoita huolellisesti. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) ja painele taikina piirakkavuuan reunoilla ja pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori varoen valkoista osaa.
Yhdistä sokeri ja perunajauho kattilassa ja sekoita joukkoon vielä sitruunamehu ja vesi. Lisää keltuaiset joukkoon ja voi. Kuumenna liedellä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä pohjan päälle. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri varovaisesti joukkoon. Kun vaahto on kovaa ja ei valu astiasta pois sitä kääntäessä ylösalaisin, levitä se tortun päälle nuolijalla/lastalla tai pursottamalla. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes marenki on saanut väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti