keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Vadelma-lakritsijuustokakku

Tästä ohjeesta tulee raikas, kuohkea ja täyteläinen juustokakku. Juustokakussa maistuu hempeä vadelma ja lakritsainen kiille. Kannattaa kokeilla!

Pohja:

200 g Oreo-keksejä
75 g voita

Täyte:

200 g vadelmaa
1 pkt Philadelphia -tuorejuustoa
2,5 dl Flora Vispiä (20 %)
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Kiille:

300 g lakritsikastiketta
0,5 dl vettä
4 liivatelehteä


Pohja: Murustele keksit ja sulata voi sen kanssa. Painele seos vuorattuun irtovuokaan (halkaisija 23 cm) ja laita jääkaappiin odottamaan täytettä. Vuuan pohjan voi vuorata leivinpaperilla ja reunaan voi laittaa reunakalvon tai piirtoheitinkalvon.

Täyte: Keitä vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen ja anna kiehua 2 minuuttia. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vispaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vadelmat, jogurtti ja sokerit. Ota liivalehdet vedestä 5 minuutin jälkeen ja purista ylimääräiset vedet pois niistä. Keitä 2 rkl vettä ja sekoita liivatelehdet siihen. Lisää liivatelehti-vesiseos vadelmatäytteeseen huolellisesti vatkaten. Kaada seos vuokaan hyytymään vähintään 5 tunniksi.

Kiille: Laita liivatteet likoamaan 5 minuutin ajaksi. Kaada lakritsikastike pieneen kulhoon. Kiehauta vajaa 0,5 dl vettä ja sekoita liivatteet siihen. Vatkaa liivate-vesiseos lakritsikastikkeen kanssa. Anna jäähtyä hieman (seos alkaa hieman jo jähmettyä) ja kaada se kakun päälle. Kopauat vuokaa pari kertaa, että kiille asettuisi tasaisesti. Anna jähmettyä ainakin pari tuntia.


2 kommenttia:

  1. Jumalaisen hyvää kakkua. Päällisen liivatemäärän voi jopa laskea 4, toimi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oli minustakin. Olen itsekin tehnyt tätä myös 4 liivatteella eli varmasti niinkin onnistuu.

    VastaaPoista