sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Sitruunaseiti

Tämä ohje on yksi parhaista kalaresepteistä joita tiedän. Seitin maku on mieto ja sitruuna tuo siihen kirpeää potkua. Juusto taas taittaa ja pehmentää sitruunan happamuutta. Sitruunaseiti on helppo ja nopea valmistaa ja on blogin reseptien tapaan myös edullinen kotiruoka. 

Sitruunaseiti

1 pkt pakasteseitiä 
1 sipuli 
50 g sulatettua voita
1,5 dl juustoraastetta
1 sitruunan puristettu mehu
2 tl sinappia
1 kananmuna
suolaa
valkopippuria

Laita pakasteseitit voidellun uunivuuan pohjalle. Silppua sipuli ja kuullota halutessasi hetki pannulla. Ei ole minusta välttämätöntä. Sekoita sipuli, voi, juustoraaste, sitruunan mehu, sinappi ja kananmuna sekaisin astiassa ja mausta valkopippurilla ja ripauksella suolaa. Kaada seos kalan päälle ja paista uunissa 200 asteessa siihen asti, että pinta saa hennon kullanruskean pinnan. Aika on n. 25 minuuttia. 
Itse tosin laitan sitruunaseitin kanssa samaan aikaan uuniperunoita paistumaan. Pese huolellisesti isohkoja perunoita ja laita ne puoliksi ennen ritilän päälle laittoa. Voitele öljyllä. 

Sitruuna tuo raikkaan tuulahduksen seitin pariksi. Puristin samalla muutaman muun sitruunan.

Tarjoa sitruunaseitin kanssa perunoita ja salaattia. Pilkottu jäävuorisalaatti, tomaatti, ananas, tomaatti ja kurkku sopivat hyvin arkisalaattiin. 


Kuvassa näkyy valmis sitruunaseiti ja uuniperunat. Kuvassa ollut kuorrute on aavistuksen saanut tummempaa väriä joihinkin kohtiin, mutta makuun se ei vaikuttanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti