torstai 4. huhtikuuta 2019

Uunifetapasta

Uunifetapasta on hitiksi noussut resepti, josta löytyy lukuisia eri versioita netin ihmeellisestä maailmasta. Kokeilin Liemessä-blogin versiota ja päätin muokata reseptin omaan mieleiseen muotoon. Ohje on todella simppeli ja raaka-aineet siihen edulliset. Lisäsin chilin ja tomaattien määrää ja laitoin valkosipulia täytelöittämään makua. Tosin olen tainnut kyllästää itseni valkosipulilla, koska laitan sitä ja sitruunaa lähes kaikkiin ruokiin. Halutessaan valmiin annoksen joukkoon voi lisätä tuoretta basilikaa revittynä.

Uunifetapasta

200 g fetajuustoa 
1 dl oliiviöljyä
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chilipalko (medium)
1 rkl sitruunaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
ripaus suolaa

300 g haluamaasi pastaa. Itse käytin kaurapastaa.

Laita uunivuuan pohjalle fetajuustopala, pestyt tomaatit ja lorauta päälle oliiviöljy, sitruuna, pieneksi silputut valkosipuli ja chili. Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa (feta on sen verran suolaista, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä). Laita vuoka uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi. Nosta uunin lämpö vielä 225 asteeseen ja käännä uuni grillivastuksille. Paista uunin yläosassa n. 5 - 10 minuuttia. Tarkkaile ruuan kypsymistä loppuvaiheessa!

Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta vesi pois. Murustele uunifetaa ja sekoita kuuman pastan joukkoon. Jos pasta kerkeää jäähtymään, sitä ei saa sekoittumaan yhtä hyvin fetan kanssa. Ole siis nopea. :)

Tarjoile tuoreen revityn ja pestyn basilikan kanssa ja nauti!


Kuvassa on juuri uunista nostettu uunifeta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti