sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Violetista bataatista hampurilaiseksi

Rakastan hampurilaisia. Pari vuotta sitten kuulin ohjeesta, jossa hampurilaisen sämpylä oli korvattu bataatilla. Tällä kertaa halusin kokeilla violettia bataattia ruuanlaitossa, joten päädyin tekemään vastaväreillä leikittelevää hampurilaisateriaa. Se koostuu lanttulohkoista, hampurilaisesta ja tsatsikista. Punasipuli ja bataatti tuovat violetin värin ja vastaväriksi valitsin keltaisen lantun, paprikan ja cheddar-juuston. Väreillä on tärkeä merkitys ihmisen elämässä ja ruuanlaitto voi olla hauskaa, inspiroivaa ja taiteellista.


Bataattihampurilaiset:

Iso violetti bataatti
lanttu
öljyä
suolaa
kuivattua timjamia
punasipulia
cheddar-juustoa
tomaattia
chilillä ja herbamarella maustettua turkkilaista jugurttia

Leikkaa bataatti sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa myös lantut lohkoiksi. Öljyä juurekset ja ripsauta päälle suolaa. Pilko sipuli renkaiksi. Paista bataatti, lanttu ja sipuli 200 asteessa reilut 20 minuuttia. Tänä aikana voit valmistaa jauhelihapihvit. Mausta juurekset vielä timjamilla uunista otettaessa.

jauhelihapihvit:

400 g jauhelihaa
2 dl lihalientä
0,5 dl korppujauhoja
0,75 dl pikakaurahiutaleita
1 sipuli
pippuria, suolaa
2 tl ketchuppia
2 tl sinappia
1 kananmuna

Sekoita lihaliemeen sinappi, pippuri, ketchuppi, hiutaleet sekä jauhot ja anna turvota hetken. Seloita joukkoon jauheliha, pieneksi silputtu sipuli ja kananmuna. Muotoile pihvejä ja paista pannulla voin kanssa kypsäksi.

Koko hampurilaiset aloittaen bataattikiekosta. Nosta päälle pihvi, juusto, tomaatti, turkkilainen jugurtti ja punasipuli. Laita päälle vielä bataattikiekko ja tarjoa hampurilainen lanttulohkojen ja valmiin tsatsikin kanssa. Tsatsiki on tosin helppoa tehdä itsekin. Hyvää ruokahalua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti