sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Suklaavanukas keksipohjassa

Tämä suklaavanukas on ikisuosikkini niin maun kuin helpon valmistuksen takia. Ymmärtääkseni resepti on alunperin Yhdysvalloista. Sain reseptin vuosia sitten amerikkalaiselta perhetutulta. Suklaavanukas suurustetaan maissitärkkelyksellä ja kaadetaan Digestive-voimuruseoksen päälle. Helppoa ja hyvää! Parhaimmillaan kylmänä ja päälle voi halutessaan pursottaa kermavaahdosta ruusukkeita.


Suklaavanukas Digestiven kanssa

Paketti Digestive-keksejä 
50 g voita

1 litra maitoa
10 rkl maissitärkkelystä 
5 rkl vahvaa kaakaojauhetta
5 rkl sokeria
1 tl suolaa

Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa yhteen. Painele ison vuuan pohjalle ja reunoille keksivoimuruseos. Sekoita kattilassa kaikki vanukkaan ainekset ja hämmennä koko ajan, koska maito palaa herkästi pohjaan. Sekoita siihen asti kunnes seos on turvonnut ja nosta hellalta ja kaada keksimurun päälle. Anna jähmettyä kylmässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti