lauantai 16. maaliskuuta 2019

Suussa sulava kinderpiirakka

Jos olet kindersuklaan ystävä, on tämä leivonnainen juuri täydellinen sinulle. Siinä ei tosin ole käytetty kindersuklaata, mutta lohdutuksen sanana maito- ja valkosuklaata kylläkin. Suklaan kanssa ei vain voi mennä pieleen. Vaniljakreemitäyte kuorrutteen alla on ihanan pehmeä ja sopii hyvin kokonaisuuteen. Piirakan valmistaminen on myös nopeaa ja näyttävän kuorrutteen tekeminen yllättävän helppoa. Tästäkin piirakasta on lukemattomia versioita olemassa. Itse mieluiten menen sieltä mistä aita on matalin kuitenkaan mausta yhtään tinkimättä.


Kinderpiirakka

Pohja:
5 dl vettä
5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g voita
1,5 dl vettä

Täyte:
150 g voita
2 tl vaniljasokeria
vajaa 4 dl tomusokeria

Kuorrute
yksi levy Fazerín sinistä suklaata (200 g)
50 g valkosuklaata

Kiehauta kattilassa vesi ja voi. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vesi-voiseoksen kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Laita jäähtymään.

Valmista kreemi vatkaamalla tomusokeri, vaniljasokeri ja voi keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä jäähtyneen piirakan päälle na laita kylmään kovettumaan. Sulata maitosuklaa ja levitä se täysin kovettuneen kreemin päälle.

Laita sulatettu valkosuklaa pursotuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota maitosuklaan päälle valkosuklaaraitoja reunasta reunaan. Kannattaa olla nopea, koska maitosuklaan tulee olla sulaa. Vedä sitten grillitikulla/hammastikulla/ohuen aterimen kärjellä vastakkaiseen suuntaan edestakaisin viivoja piirakan päältä. Tässä vaaditaan hieman nopeutta, että raidat saa asettumaan kauniisti. Alla olevassa kuvassa oranssit nuolet kuvaavat valkosuklaaraitojen suuntaa ja pinkit nuolet vedettyjen viivojen suuntaa.




2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillut toimiiko tää ilman tota täytettä?

    VastaaPoista
  2. Uskoisin toimivan, miksipä ei. Suköaakuorrutteen ansiosta kävisi vaikka suklaaneliöistä.☺️

    VastaaPoista