lauantai 11. heinäkuuta 2020

Juureslohkot

Kuka muu rakastaa ranskalaisia? Rapeita ja aavistuksen suolaisia, rasvaisia ranskalaisia? Minä myönnän himoitsevani niitä. Kaapista olivat perunat loppuneet, mutta löysin lanttua ja porkkanaa vihanneslaatikosta. Niistä tuli sitten kanalle ihana lisuke.
Paistamattomien kanafileiden (500 g) päälle hieroin suolaa, öljyä, pippuria, vähän sinappia ja sitruunamehua (puolikas sitruuna). Laitoin ne samaan aikaan uuniin juuresten kanssa ja siten koko ruoka kypsyy kätevästi samalla.

Lanttu- ja porkkanalohkot


3 porkkanaa
1 lanttu
1 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 valkosipulin kynsi
suolaa 

Pese ja kuori juurekset. Leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita niihin öljy, suola ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Laitoin kanan samaan aikaan uuniin juuresten kanssa. Tarjoa kanan ja haluamasi salaatin kanssa.


 Kanaa, juureslohkoja ja salaattia tarjolla. Kenelle maistuu? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti