perjantai 31. heinäkuuta 2020

Kaurainen peltileipä

Kuka tykkää helpoista leivontaohjeista? Entäpä tuoreen leivän tuoksusta? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, on tämä ohje juuri sinua varten. Itse leivon leipää harvoin, mutta jos leivon, käytän tätä ohjetta. Tämä peltileipä on mielestäni parhaimmillaan tuoreena voin, juuston ja kurkkusiivujen kanssa.

Kaurainen peltileipä


5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa (11 g)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Lämmitä vesi 42-asteeseen (reippaasti kättä lämpimämmäksi). Sekoita kuivahiiva, kaurahiutaleet ja suola keskenään. Lisää sokeri, öljy, jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Käytä apuna jauhoja. Anna taikinalevyn kohota noin puoli tuntia. Kohottelun jälkeen voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä neliöiksi.

Paista uunissa 225-asteessa keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu.

















-*/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti