perjantai 31. heinäkuuta 2020

Uunissa paistettu smetanalohi

Lohi on aina ollut lempikalani ruuanlaitossa. Se maistuu niin savustettuna, paistettuna tai suolattuna. Kylmänä ja lämpimänä. Arjessa ja juhlassa. Tämä lohi saa päälleen smetanaa ja kirpakkaa sitruunaa. Tulee jo nälkä tätä ohjetta kirjoittaessani... Itse tarjoan valmiin smetanalohen keitettyjen perunoiden (kesällä tietenkin uusien perunoiden) ja kasvisten kanssa. Minkä kanssa sinä söisit smetanalohta? :)

Smetanalohi

600 g lohifilee
125  g smetanaa
2 tl kuivattua tilliä
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
(+ päälle sitruunalohkoja)
mustapippuria
valkopippuria
suolaa

Kuumenna uuni 180-asteeseen. Voitele vuoka öljyllä. Aseta lohi vuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita smetanan joukkoon sitruunankuori ja mehu, tilli, suola ja mausteet. Levitä smetanaseos lohen päälle ja paista uunissa noin 20 - 25 minuuttia. Tarjoa pian uunista oton jälkeen! :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti