lauantai 4. heinäkuuta 2020

Nuudeliwokki

Tein tätä wokkia kaapista löytyneistä aineksista ja tuli kyllä napakymppi kokonaisuus. Suosittelen testaaman, mikäli olet kiinalaisen ruuan ystävä tai ylipäätäänsä tykkäät wokeista. Tästä tuli herkullista! Itse raastan kasvikset raastimen karkeimmalla osalla (isoimmat raastinaukot). Kanan voi hyvin korvata tofulla.

Kananuudeliwokki


400 g kanaa
2 rkl öljyä
300 g punakaalia
paketti tuoretta pinaattia
3 porkkanaa
2 pussia nuudeleita
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl soijakastiketta
1 tl neilikkaa tai currya
chiliä oman maun mukaan
1 tl cayennepippuria

Paista kanat ja silputtu sipuli pannulla kypsäksi öljyn kanssa pannulla. Lisää joukkoon soijakastike, silputtu punakaali, valkosipuli, pinaatti ja porkkanat. Anna hautua kannen alla siihen asti, että kasvikset ovat pehmeitä. Mausta. Keitä nuudelit pussin ohjeen mukaan ja sekoita kastikkeen joukkoon valutettuna. Itse oikaisen keittämällä veden vedenkeittimessä ja sitten kaadan veden kannelliseen astiaan / kattilaan, jossa nuudelit ovat. Muutamissa minuuteissa nuudelit ovat valmiita. 

Kuvassa ovat raastetut punakaali, pinaatti ja porkkanat. Ihana värikombo, eikö!? 😋

Valmiiseen annokseen lisäsin vielä tuoretta porkkanaa ja paprikaa, jotka tuovat makua, väriä ja raikkautta annokseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti